06 juli 2008

Pedalerna gör Bach!

Den cyklande Bach-organisten Ulf Samuelsson trampar på duktigt. Pedaler är hans liv, förstår man. Vad annat förenar orgelspel med cykling? 24 konserter ingår som han första gången spelade parallellt på 3 ställen: i hemförsamlingen Örebro Olaus Petri, i Sörmland och i Värmland. Konsertserien i Olaus Petri (24 timmeslånga konserter) samlade full kyrka. Ingen gång var det under 250 lyssnare. Ofta 5-600. Rena orgelväckelsen alltså. Tala om engagemag!

Nu får hela landet chansen att lyssna under denna unika turne per cykeldäck. Bara att frakta kilovis med orgelnoter är ett logistiskt problem av rang när Ulf trampar sig neråt Svealand och Götaland från Norrland.

Följ honom på väg söderut- Och framför allt: gå på konserterna! Bachs orgelmusik är fantastisk!!

4 kommentarer:

  1. Vi som sjunger i någon av Sveriges katolska församlingars körer hoppas på fler turneer och besök från Ulf. Han har numera blivit stiftets musikkonsulent.

    Bara en bra idé ur högen: Han tycker att man gott kan öva sångerna/styckena "bakifrån", dvs ta sista takten först, för att senare få en bättre överblick.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Stavfelen fullkomligt hoppade runt på de bägge tidigare inläggen som jag därför förpassat till Hades (en omskrivning för en permanent papperskorg).

    Ja den gode Ulf är idérik. Vi söker nu hans efterträdare i Olaus Petri församling, en kör- och spelsugen organist. Hoppas att vi finner någon som kan ta över takt- och stafettpinnen!

    Men vi önskar också samma sak som Z. Vi skulle också uppskatta nya turnéer med konserter och program av Ulf Samuelsson!

    SvaraRadera