19 april 2009

En grann fotodagbok sedan 2001

Nätet är en värld av väntande upptäckter. Ord och bild, läsa, höra och se. Varje dag kan jag gå på upptäcksfärd och finna sådant jag förvånas och ibland faktiskt gläds åt. Nätet har nästan allt.

Och så får man sina favoriter. En av de mest ambitiösa och konsekvent genomförda dagböckerna erbjuder en bild för varje dag. Lars Ekblad, präst och fotograf, har sedan 2001 (!) dokumenterat sina dagar på sin granna och smakfulla fotodagbok. Även om jag ibland råkar känna igen en och annan person som kan dyka upp på bilderna tror jag att de kan vara lika tankefrämjande och upplevelsestärkande för den som saknar direkt igenkänning. Enda sättet att veta är att själv besöka hans sidor på nätet.

Lars Ekblads Text & Bild är en generös och stilren sida med fotodokumentation att glädjas åt!

De bästa datortipsen

Lagom har man lärt sig hur man gör något på sin dator så har andra börjat använda sig av helt nya möjligheter. Vi som har begränsad minneskapacitet på den kroppsliga hårddisken behöver hjälp. Handfast och pålitlig. Vi som har en fallenhet för att inte minnas hur vi gjorde förra gången behöver stöd.

För mig som datoranvändare är PC för Alla en vän i nöden. Där hittar jag det jag inte ens visste att jag saknade. Någon visar och berättar hur man ska göra.

Där får man veta hur man tar sig fram till de bästa tipsen och skolorna. En utmärkt länksamling ger oss: Smarta datorknep steg för steg! Kan det bli bättre?