11 oktober 2016

Presidentvalskampanj i media

"Trump har rest sig upp till stående, basunerar SvD:s förstasida upp denna morgon. I min lokaltidning NA finns en stor artikel med rubriken: Hätsk duell räddade Trump. Vad är det som händer? Är det den långsamma tillvänjningen vad gäller grovt språk, osanningar och hot som nu mot slutet av presidentsvalkampanjen framstår som godtagbara? En kandidats om hotar att utreda och fängsla sin motkandidat, skulle han vinna, kan alltså resa sig upp till stående och rädda sig och sin kampanj vidare?

Om bedömningen är riktig i dessa rubriker håller Trumps egna påstående på att besannas: ett land som faller sönder. Att det är han som är en av de påtagliga orsakerna till nya motsättningar och klyftor verkar han helt oförstående till. För ett par år sedan hade knappast någon trott att det vi nu ser utspela sig ens varit möjligt.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schüttetisdag, 11 oktober, 2016

    Nja, jag tror inte att det är en tillvänjning till Trumps stil, mera ett försök att inte verka för partiskt till Hillarys förmån som gör att medierna har blivit en aning försiktigare. Men jag håller helt med i Din "dom" över Trump.

    SvaraRadera
  2. Spanarna hade en hemsk förutsägelse om clowner som plötslig över en natt blivit ledare som exempelvis Hitler. Bara att Trump är presidentkandidat, inte i en bananrepublik utan i USA, är ett tecken på denna utveckling: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=516

    SvaraRadera