31 december 2020

Bara hälsan får en chans!


Fyrklöver till höger är en tillönskan om tur och lycka. Fortfarande uppfattas även pengar som en lyckobringande tillgång. Den välfyllda kistan flödar över av guld. Kortet ska ge mottagaren förhoppningar om välstånd och lycka, en bekymmersfri framtid.

Överallt ser jag förhoppningar om ett bättre år 2021 än det förflutna 2020. Det behöver inte bli alldeles nyårskortanpassat lyckligt och vi kan avstå från överflödande rikedom bara hälsan åter får en chans att breda ut sig. Covid ska tryckas tillbaka och besegras lyder önskningarna. Man ska åter kunna samlas för att njuta kultur som teater och konserter samt bese konstutställningar och gå på festivaler och mässor. Det sistnämnda även i betydelsen: att besöka och delta i kyrkans mässfirande och allehanda gudstjänster med körsång och musik!

23 psalmen i Psaltaren har varit närvarande länge: Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag inget ont... Men med handen på hjärtat kan jag tillstå att nog har jag själv och många med mig varit oroliga och rädda, känt fruktan när sjukdomen angripit familj och vänner, inte bara okända avlägsna främlingar. De som drabbats långt borta har rört oss och väckt medlidande och en vanmäktig lust att gripa in.

Nåväl, nu finns snart möjligheter att bemöta det galopperande viruset och tränga tillbaka pandemin. Vi väntar på vaccinernas segertåg och friare umgängesformer där den sociala distanseringen kan minska och eventuellt försvinna. Men även i osäkerhetens tecken får vi åminna varandra om att: Var dag är en sällsam gåva!

ETT GOTT NYTT ÅR !