15 maj 2024

Vedermödor i vården

 Det blir mycket sjukdom och sjukvård på mina sidor nu för tiden. Snart nog skall jag anstränga mig för att språka och skriva om annat. Följande inlägg, som berättar om smärre vedermödor i vården, la jag in på facebook Ni som redan läst kan sluta läsa...

Detta blir en aning privat. Läs inte om det känns jobbigt!
Dialysen som skulle ägt rum idag fick flyttas och genomfördes igår eftersom idag skulle en åder utvidgas genom ballongsprängning. Redan i fredags fick ballongsprängningen återverkningar eftersom då skulle man på hudmottagningen frysa, skära och skrapa min "hudkostym".
När bedövning var lagd på 6 ställen insågs att ingreppen riskerade att ge infektioner inför kärlkirurgernas ballongsprängning (PTA). Hudläkaren lät mig åka hem med oförrättat ärende.
Idag inställde jag mig på dagvården för sprängning som skulle ske kl 11. Något hade hänt så jag rullades iväg först ca 13.30 färdigpreparerad med antibiotikaprofylax och en lugnande tablett. EKG-sladdarna sattes på och jag fick lägga mig på den smala bristen med varmt täcke. Vi får vänta en stund, sas det och vi avvaktade i tio minuter innan beskedet gavs att något allvarligt och akut hade hänt... Inga ingrepp för mig.

Tillbaka till dagvården för att klä mig civil igen. Hemfärd. Nu väntar jag på nya kallelser från Hud och kärlkirurgen...
Notera: jag klagar inte! Sådana är vårdens villkor! Personalen gör fantastiska insatser! Blir bemött med värme, medkännande och omsorg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar