18 januari 2023

Lättkränktheten är monumental


Här möter Sverige Turkiet? Uppvaktar med trevligt beteende och ursäkter (?) för att vår demokrati saknar maktmedel. I en demokrati kan man inte göra det man kan i Turkiet för att förtrycka minoriteter och ge sig på minsta lilla kommentar om maktahavare, t ex som Erdogan. Den fria pressen är satt under förmynderi. Meningsmotsåndare görs till politiska fångar. Turkiets formella demokratikostym visar sig alltmer innehålla autokratiska drag. Den sjukliga rädslan för ironi, parodi och humor leder till fängelsedomar. Så sopar man undan yttrandefrihet för att det finns en rädsla för medborgarna i det egna landet. Lättkränktheten är monumental...

Det är illavarslande när Turkiet tillåts utpressa Sverige för att bevilja NATO-medlemskap. En kedja är inte mer hållbar än dess svagaste länk, sägs det. Inte kan det finnas någon mer anfrätt länk än Turkiet, kan jag undra eftersom Turkiet dessutom håller hela NATO på sträckbänken.

Turkiets hållning liknar utpressning mer än vuxen diplomati. Sverige måste vara den vuxne i rummet och stå upp för fri- och rättigheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar