18 maj 2021

Tala sanning om utköpet i Örebro

Utköpet av kyrkoherden i Örebro är en skandal. Inte för att utköpet ägde rum, vi vet ännu inte någonting om vad det handlade om. När vi vet mer kanske även utbetalningarna av 2 årslöner på drygt 1,9 miljoner + sociala avgifter (!) ter sig oskäligt och som ett slöseri med de kyrkotillhörigas pengar. De ekonomiska medel storpastoratet i Örebro hanterar är medlemmarnas avgifter. Om de placerats i fonder eller hanteras på något annat sätt förändrar inte ursprunget - de sköts på medlemmarnas vägnar och uppdrag.

Skandalen består i att KR:s ordförande Timmy Leijen mörkar och slirar. Han låter avtalets sekretess bli viktigare än den öppenhet och transparens som Svenska kyrkan hyllar och har åtagit sig! Sanningen blir lidande och de kyrkotillhörigas rättmätiga möjlighet att kunna ställa frågor och utvärdera politikernas handlande omöjliggörs. 

Hur rätt KR:s ordförande än tycker han har gjort ljuger man inte offentligt om utköpets natur. Där ska ja vara ja och nej vara nej, dvs sanning ska talas. Ingen får 2 årslöner i avgångsvederlag om inte arbetsgivaren anser att situationen blivit omöjlig genom starka meningsskillnader och nästintill olöslig konflikt. Den officiella versionen är bara dumheter. Så börja tala sanning så väljare och revisorer kan granska handlandet!

https://www.facebook.com/200893939929701/videos/1698308556854891