17 mars 2020

Vad ska man göra?

Vad ska man göra? Om man måste dra ner på kontaktytorna och mötena. Tanken hann inte slå rot innan någon per radio, eller var det i Fråga doktorn, meddelade att man kan alltid hålla kontakt med "nära och kära" genom att telefonera (numera heter det bara ringa) och höra hur de har det. Men när det är gjort?

Som tur är finns här hyfsat välfyllda bokhyllor. En och annan bok tål att läsas om. Ska jag vara ärlig finns där också böcker som hamnade i hyllan innan den blev läst, oavsett hur intressanta eller lockande de var. Några hyllor har ersatts av långa rader med DVD-filmer. TV förutan skulle jag ändå kunna se på film i ett kvartal eller två...

Den ädla konsten att skicka vykort och skriva brev har ännu inte riktigt förtvinat till den grad att den upphört att finnas till. Stickat eller virkat har jag aldrig ägnat mig åt, förutom några svettiga år i syslöjd. En trött och bullig gymnastikpåse blev resultatet. Vem ville bära runt på en sådan konstig säck? De som kan konsten lär ha gott om tid att utöva sina förmågor.