07 december 2020

Adventskalender 7

 


Sångövning eller bara sång? Övning andas av förberedelse, så nu i advent är det nog preparationer inför något senare framträdande, kanske som nissar i ett luciatåg? Detta år blir firandet av Lucia huvudsakligen en digital affär. Ingen vill bli smittad precis inför premiären för de olika vaccinerna. Känns tomt och ensligt att inte få vara med när kyrkorummet släcks ner och ljusets drottning med sitt stora och sjungande följe kommer skridande med hopp i en mörk tid...

Engagemanget på kortet är det inget fel på. Här sjungs för "fulla muggar"! Den vetgirige kan kolla uttrycket här. Ska nog sluta använda detta talesätt efter denna insikt.

På kortets piano står noterna till: Nu är det jul igen... Ovanpå pianot tronar tulpaner! Inga julblommor direkt. Lägg märke till pianopallen som har skruvats upp rejält. Förmodligen har tomten snurrat upp sig själv. Pallen är för hög för att bara hoppa upp och sätta sig på, det kan du hoppa upp och sätta dig på som man säger. Inget pedalspel denna gång. Tomten når inte. En annan detalj är det resliga ljuset till vänster om tomtepianisten (med slidkniv och allt).

Kortet är adresserat till en befälselev Larsson i Årsunda och undertecknat av 31! I stil med 91:an Karlsson. Portot var 5 öre.