28 maj 2021

Bråka om trafikproblem

En ny dag när man runt om fortsätter bråka om busslinjer, ombyggnad av gator och trafikstörningar. Och det är en god sak att viljor korsas och meningar bryts mot varandra. Då finns det möjlighet att få en fråga belyst ur flera aspekter. Odemokratiskt är det inte om beslutet som ifrågasätts ändå står fat. Det betyder bara att en majoritet står bakom det. Om det blir bra får vi se om några år.

Om jag skulle lägga mig i, vad skulle jag bråka om då? Om alla trafikfällor runt vår stad. Det borde finnas, om det inte finns, en tjänst där man på en karta kan pricka in vilka svårigheter man upptäckt. På en plats kör cyklister åt fel håll på cykelbanan. Inget stort problem kan man tycka, förrän någon kolliderar och skadas svårt eller rent av mister livet! På en sträcka vid södra infarten till vår stad kör bilisterna alltid 20-30 km för fort vilket utsätter andra för fara. 

På ett annat ställe är skyltarna så förrädiska att flera bilister svänger in på en cykelbana när de vid koloniområdet Alnängarna ska vika av ut mot en restaurang, Naturens Hus. Många fler har jag noterat men anmäler inte. Varför? För att vi i flera år försökt få hjälp med att få igång en gatlykta över korsningen där vi bor. Där blir mörkt om natten och överfall har ägt rum. men någon tänd lykta har inte dykt upp. Hur svarar kommunens tjänstemän? De jobbar med frågan...