30 december 2020

Tjohoo! Lyckan i topp. Löfven har handlat!


Ett trevligt gratulationskort över en trio som jublar. Herrar på en redaktion får man förmoda. De har just insett att både Morgan Johansson och Stefan Löfven bevistat varuhus! Tjohoo! Lyckan i topp!

Nu for som blixtar genom pandemimörkret anklagelser om hyckleri! Moraliskt nederlag! Förlorad trovärdighet! Kommentatorernas entusiasm vet inga gränser. Man har städat undan talesättet en gång är ingen gång. Nu är det omsnickrat och nyfernissat: en gång är ALLT!

Vattenglaset har spelat ut sin roll. Nu är det storm i ett varuhus över något som inte ens är en förseelse. Skulle ministrarna ha sänt en statssekreterare istället? Eller en vanlig kontorsanställd? Regeringen låter anställda göra sitt smutsgöra. Regeringen utnyttjar tjänstehjon? Det hade varit lockande rubriker. Förresten, alla som nu körar anklagelserna borde berätta om de själva någon enda gång besökt ett varuhus under den här tiden.

Argumentet att statsministern, som använt moralisk påtryckning för att vi ska förhålla oss smittsäkert under pandemin, inte kommer att tas på allvar nästa gång han manar folket att bete sig - det klingar tomt. Eda anledningen till att hans budskap undermineras är att hans vandel ifrågasätts, jag menar handel naturligtvis. En kommentatorernas självuppfyllande profetia! Från moralens höjder blickar de jublande ner på de mindervärdiga och fallna. Vilken tur att det finns så viktiga saker att behandla! Tack gode Gud för det!

Dags att kräva att regeringens medlemmar får vara människor! Låt dem åtminstone en gång per jul få handla någon liten sak! Annars kanske det finns en kommunal tjänst eller en volontärorganisation som mot 225:- i timmen kan utföra ärenden som att handla i pandemins tid?