13 april 2021

Brännmärken på ytterkläderna

 Onda ögat är inget jag trott på. Detta att man kunna borra hål i människor på avstånd genom en särskild sorts blick verkade inte så troligt. Inte förrän pandemin dök upp och min egen förmåga att använda det onda ögat infann sig. Från ingen kunskap alls till fullfjädrad stirrar tog det bara några dagar.

Omgivningen förmåga har ökat exponentiellt ungefär i samma akt som pandemin smittat sig vidare i befolkningen. Vid besök på Biltema påbjöds munskydd. Några struntade helt i uppmaningen och följdes runt i butiken av stirrande ilskna och djupborrande ögon. Så när det onda ögat man kunde komma. Det var så det rök i deras tröjor.

Kanske skulle det behövas en ny skylt vid ingången till affärer och butiker: använd munskydd eller bli totalt utstirrad! På gator och torg, om människor inte bryr sig om avstånd både kastas det onda ögon och muttras. Förbaskade snedseglare! F-bannade typer! Fyra i bredd, är ni inte kloka? Eller är ni löpare på en friidrottstävling? 

Onda ögat syns i affärer, på gator och torg, på bussar och tåg, på sjukhus. Vår syn på varandra har helt förändrats. Snabbt har det gått. Många går numera med brännmärken på sina ytterkläder som en följd av denna om- och nyorintering vad gäller hur vi betraktar varandra...