18 oktober 2020

My Country

Nog käbblas det i svensk politik och nog är det etter värre i USA mest beroende på den osannolika presidentens osannolika uppförande. Har istället fastnat i Koreas 1300-tal där politiska motsättningar och maktstrider sköts via fäktning och ständiga mord av motståndare. Serien My Country, The new age, är en streamingsserie på Netflix med nästan långfilmslånga avsnitt.

De ständiga striderna är uppblandade med kysk romantik betonade med moderna och sjungna ballader. Vissa av scenerna går så långsamt att man hinner spela lite dataspel under tiden, vore man lagd åt det hållet. Men stridsscenerna är utdragna och grymt blodiga. Huvudpersonerna syns i ganska många scener med färska blodstrimmor i ansiktena. 

Mest intressant är de olika drömmarna om framtiden som får allianser och konstellationer att ständigt bildas, upplösas och förrådas. Konsten att utnyttja både medlöpare och fiender för sina egna syften är väl utvecklad. Svensk politik framstå som himmelsk vid en jämförelse och till och med situationen i Amerika bleknar till en svag skugga. Anmärkningsvärt är att hjältarna efterhand tycks klara vilka svärd- och sabelhugg som helst.

Den som inte har något bättre för sig och vill sugas in i en välgjord serie med fantastiska kostymer och scener kan med behållning ändå se My Country.