15 augusti 2023

Ögat och åren

Ögat bär långt bortom orden - så hette boken om konstprojektet under Ö-89, det kristna riksmötet i Örebro 1989. Jag medverkade i boken genom en dialog med Stefan Nilsson, reporter på Nerikes Allehanda. Det visuella i konsten betonades till skillnad från alla ord som strömmade fram genom hela mötet. Det året besökte Moder Teresa Ö-89 och bodde hemma hos kyrkoherdeparet Garlöv. Det finns t.o.m. en plakett i kyrkan för att minnas detta besök. Plaketten blev stulen vilket klart och tydligt bevisar att det var ett betydelsefullt besök.

Ögat som bär lyckades inte helt eftersom i flera dar var rubriken på förra inlägget att Vänskap är något förundeligt.. Ett ynka litet r fattades vilket jag inte såg förrän just idag. Nu är det rättat. Min syn är inte helskärpt och inte min förmåga att stava rätt heller, tycks det.

Sedan sist har jag hunnit fylla år. 75 stycken. Ofattbart hur livet far fram med en. Så många år. Har jag levt så länge? Verkligen? Svårt att fatta och förstå. Understryker det riktiga i sångtexten: Var dag är en sällsam gåva!