02 mars 2024

Dimma får Gothem på Gotland att skimra


En sommarmorgon  2015 i Gothem på Gotland vaknade jag tidigt och förundrades över dimman som bäddat in äppelträden i de vackraste slöjor. Så kvällsmänniska jag är kunde jag inte motstå denna märkliga skönhet. På med kläderna och efter att ha letat rätt på kameran gick jag en stilla promenad i det fuktiga morgondiset. Solen började efter en stund leta sig fram över horisonten och de märkligaste fenomen visade sig.

En traktor på ett fält pekades liksom ut av en vit regnbåge. Ganska alldagliga lantliga riktigt små vägar blev som portaler till en annan värld. Gothems medeltida kyrka framstod som omgiven av mystiskt ljus med någonting att meddela.


Även jag ville ta bilder på vackra spindelnät, men vattendropparna var som stora synliga morsesignaler. På samma vis flockades fåglarna på alldagliga telefontrådar i väntan på solens värmande strålar. 

Åtskilliga bilder blev det. Här vill jag dela med mig några av dem som fick mig att bli fylld av tacksamhet över en för många okänd
och avlägsen plats. En älskad och uppskattad plats. Tänk att Gothemtrakten kunde framstå som översinnligt skön och hemlighetsfull.


Någon talangfull fotograf är jag inte. För en gångs skull blev resultatet av min morgonpromenad något att visa för andra...