01 juni 2009

Ickenyhet om höginkomsttagare fick stor spridning

Veckans mest överskattade nyhet: Rika bäst på att utnyttja hushållsnära tjänster! Höginkomsttagare utnyttjar denna förmån allra mest! Denna "nyhet" har undersökts av SCB och kablats ut över landet av TT, som här i lokaltidningen Nerikes Allehanda. Var finns den kritiska granskningen? Släpper man igenom vad dumheter som helst? Skärp sig TT!

Det kan väl förskolebarn räkna ut att denna Hushållsnära tjänst är formad för att passa och gynna dem med god ekonomi. Vilka andra kan utnyttja en tjänst som förutsätter att man ska ligga ute med pengar i ett helt år? Man lånar inte gärna för att betala sådana tjänster. Först (!) i efterhand får man tillbaka sina utlägg.

Det vore däremot en första klassens sensation om SCB tagit reda på att: Låginkomsttagare använder hushållsnära tjänster mer än alla andra... Men när det nu är som det är, är det bara som det brukar! Inga nyheter!

Förslag på lika rafflande nyheter: vatten är blött, när det regnar är det inte uppehållsväder, om solen lyser får vi solsken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar