15 juli 2008

Partistyrelsens (s) teologi - hur ser den ut!?

Mona Sahlin leder det största av riksdagspartierna. Hennes parti (s) står i ledningen för Svenska kyrkan. Hur kommer det sig då att Mona Sahlin slipper att redovisa vilken teologi hon och partistyrelsen har? Utan teologi skall ingen kyrka ledas. Inte heller utan tro och credo. Står hennes parti bakom den kristna tron? Stämmer de in i den Apostoliska, den Nicaenska och den Athanasianska trosbekännelen?

Her ser det ut för Maud Olofsson och Centerpartiets ledning? Vad står Moderaternas styrelse och Fredrik Reinfeldt för? Och vi skall inte glömma Kristdemokraterna och Göran Hägglund...

Om de inte omfattar och står upp för kyrkans tro och bekännelse är det dags för en förändring!

2 kommentarer:

 1. En liten randanmärkning: vad gäller Kristdemokraterna är det inte partiet som sådant som tar plats i Svenska Kyrkans beslutande organ, utan den fristående organisationen "Kristdemokrater i Svenska Kyrkan", på samma sätt som gäller för folkpartiet.

  För övrigt håller jag med om Dina frågor. Själv skulle jag till att börja med nöja mig med att kandidaterna som företrädare för sina resp. nomineringsgrupper (dvs. inte bara personligt) svarade på frågan "Finns Gud?"

  Mvh Anders

  SvaraRadera
 2. Bra påpekande! Borde ha uppmärksammat folkpartisters och kristdemokraters sätt att komma förbi partiets engagemang. Ett försök som ändå går ut på att bevara de partipolitiska banden och inflytandet över kyrkan. Och jag bör naturligtvis i nästa steg faktiskt ta reda på om man uppbär partistöd till sin nomineringsgrupp...

  Frågan är väl relevant även för folkpartister och kristdemokrater i Svenska kyrkan: vilken teologi hyllar Ni när Ni driver era frågor i kyrkomötet eller på andra nivåer i Svenska kyrkan?

  SvaraRadera