04 april 2009

Bibeln i plastfigur

Bibel, teologi och Playmobile är inte riktigt kompatibla. Inte minst företaget som tillverkar plastfigurerna Playmobile är avståndstagande. Men resultatet kan ge en stunds underhållning och väcka tankar därtill.

Man förstår tillverkarna som vill stoppa tilltaget. Skulle deras figurer användas i en religions namn och dessutom ha gjorts om för att passa ändamålet. Men som alla vet kan den som säljer en vara inte alltid kontrollera hela kedjan av användare. Tidningen Dagen berättar om den tyske teologen:
På sajten playmo-bibel.de kunde man fram till nyligen se Playmobil-Noa i sin Playmobil-ark och en Playmobil-Eva som ger ett Playmobil-äpple till Playmobil-Adam. Markus Bomhard hade på egen hand "omskapat" figurerna en aning för att de skulle passa in i de bibliska berättelserna. Med hjälp av vanligt stearinljus har den kreative prästen "smält om" leksakerna.

Det är det här tilltaget som fick tillverkaren Brandstätters att skicka sina advokater på den lekfulle prästen. Bomhard har fått fram till den 6 april på sig att stänga webb-sidan skriver Expressen.

Även Kalman Kingsley's Playmobible är värt en stunds nätsurfande... Och ingen har väl glömt The Brick Testament - en LEGO-version av bibliskt material? Och för alla dessa sidor gäller att man har en fördel om man är lite bibliskt påläst!

Nod - för ordälskare


Sverige, det lilla landet i norr, har en tidskriftsflora som det krävs år av läsande och forskning för att riktigt överblicka. Men likt en naturälskare borde ordälskarna gå på en exkursion.

Nod tillhör sedan 2004 dessa, utanför sin egen läsekrets, alltför anonyma publikationer. Fler borde veta vad Nod är, känna till den och läsa den. Ity det är den värd!

Genom en enkel knapptryckning kan Du få en första kontakt. För att få del av artiklarna behöver man förstås införskaffa det nummer man blir intresserad av.Tryck här!
Att tidningen har kopplingar till Örebro Missionsskola och människor inom samfundet Evangeliska frikyrkan (EFK) gör den faktiskt bara ännu mer spännande. Alla fördomar kan snart komma på skam. Nyttigt, eller hur...