17 december 2008

Husdjuren i Malmö: kackerlackor!

Att Hyresgästföreningen i Malmö inte begärt tvångsförvltning av lägenheter för kackerlackor snarare än människor är obegripligt. Dags att flytta fram positionerna. Kräv männsikors rätt att bo anständigt! Tvinga inte stora familjer att ofrivilligt behöva dela bostad med horder av insekter som kackerlackor. Lortsverige får bara inte återkomma!

Uppdrag Granskning ska ha allt beröm de kan få för detta reportage. Vakna kommun! Vakna miljöförvaltning!

3 kommentarer:

 1. LortSverige kanske redan är här igen. Jag kan mycket väl tänka mig att kackerlackproblemet finns på många fler platser än i Malmö. Genom att många reser utomlands i dag är risken att få in kackerlackor i bostäderna mångdubblat mot tidigare. Men nog borde ex anticimex klara av att få bort eländet.

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Hyresgästförenigen har övervägt tvångförvaltning men i Malmö ansett att man inte skulle nå framgång med det rent juridiskt. Istället har man begärt hyressänkningar och begärt en rad åtgärdsförelägganden.

  SvaraRadera
 3. Som gammal förtroendevald i Hyresgäströrelsen vet jag att juridiken är en nöt att knäcka - ibland. Men även i fall där man inte når framgång är det en sådan oerhört stark signal att detta är inte godtagbart.

  Hyresvärdar som erbjuder snusk, mögel och fukt kan faktiskt inte få fortsätta hur länge som helst. En fara ligger i att man tar ut förlusten i förskott, ett slags självcensur som gynnar missdådarna. Och om man funderat länge på saken som det sades i programmet, varför skaffade man inte det underlag som behövdes?

  Men utifrån ett TV-program kan man inte riktigt avgöra om det funnits en seriös ohyresbekämpning och ett social ansvarigt värdskap i dessa fastigheter. De förfärliga interiörerna pekade inte i den riktningen.

  SvaraRadera